NEC brengt mantelzorgers in rustiger vaarwater

Van onze redactie Zaterdag 20 Oktober 2018

Op dinsdag 6 november worden de mantelzorgers uit Nijmegen verrast met een onbezorgde dag genieten. De stichting NEC Maatschappelijk, Monuta Helpt en NASWerkt hebben de handen ineengeslagen om een speciale dag te organiseren voor deze ‘vergeten’ groep Nijmegenaren.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Het is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Behalve verzorging, kan mantelzorg ook hulp zijn bij dagelijkse activiteiten. Nederland telt inmiddels 4 miljoen mantelzorgers. Daarvan helpen 610.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week.

NEC en EnergieFlex hebben vorig jaar het initiatief genomen voor de eerste Mantelzorgdag in Ouwehands Dierenpark. De tweede editie stond al helemaal in de steigers tot het nieuws bekend werd dat de hoofdsponsor van NEC surseance van betaling had aangevraagd. Hiermee stond de doorgang van de Mantelzorgdag op losse schroeven. Met de bijdrage van Monuta Helpt en NASWerkt kan deze dag alsnog worden georganiseerd. Maar ook de Supportersvereniging en horeca-partner Yvey stonden direct op om een belangrijke bijdrage te leveren.

Uniek en ambitieus plan

Wilco van Schaik, algemeen directeur NEC: ‘We hebben deze zomer een uniek en ambitieus plan ontwikkeld om met NEC Maatschappelijk het verschil te maken in het Rijk van Nijmegen. We hebben een compleet programma ontwikkeld met sociaal-maatschappelijke initiatieven die de samenleving in het Rijk van Nijmegen versterken. Er is nog steeds een grote groep van ‘vergeten’ mensen die zich in een kansarme situatie begeven. Juist voor deze mensen doen we het. De Mantelzorgdag is een prachtig voorbeeld om mensen die zichzelf helemaal wegcijferen eens goed te verwennen. We vinden het belangrijk om er even bij stil te staan dat de zorg die ze geven heel belangrijk en waardevol is. En hoe leuk is het dat de N.E.C.-selectie ze die dag buiten de lijnen gaan vermaken.’

De Mantelzorgers worden op 6 november in de ochtend ontvangen in De Goffert, waarna Rob Jaspers op de Pannenkoekenboot uitleg geeft over de historische parels aan de boorden van de Waal en de vele nieuwe projecten die verrijzen rond de stadsrivier. Vanzelfsprekend staat er ook voor iedereen een pannenkoekenbuffet klaar. In de middag heten de NEC spelers de Mantelzorgers welkom voor een verrassende afsluiting in De Goffert.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (2)

Geplaatst op 21-10-2018 om 22:39 door Mantelzorg Nijmegen
Mantelzorgers die in Nijmegen wonen en graag mee willen kunnen zichzelf aanstaande donderdag 25 oktober aanmelden bij Mantelzorg Nijmegen. Aanmelden kan telefonisch tussen 09.00 en 16.00 door te bellen naar mantelzorgconsulent Jehzira Huwaë op 06-10351333 of naar mantelzorgconsulent Iris Vos op 06-27591038.

Wij hopen jullie aanmeldingen tegemoet te zien!

Geplaatst op 20-10-2018 om 09:51 door Tillie eikholt
Voor Anja Weijers Veldhuizen die haar man jan weijers nec fan plots verloor staat nu met 2kleine kids alleen voir haar graagReageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.