Confronterende theatervoorstelling over dak- en thuislozen

Van onze redactie Zaterdag 20 Oktober 2018

Vanavond speelt Theater Utrecht Thuislozen in Stadsschouwburg Nijmegen. Deze indrukwekkende theaterbeleving die onder je huid gaat zitten, is in samenwerking met Adelheid Roosen. Een inspirerende en confronterende voorstelling over dak- en thuislozen en andere ontheemden in de samenleving.

In Nijmegen spelen naast de acteurs van Theater Utrecht en Adelheid ook de lokale helden: Kees van Stichting Straatmensen en Justin, een ongedocumenteerde jonge man uit Kongo via Stichting Gast, zichzelf in het stuk. Ook wordt er samengewerkt met de Voedselbank en andere hulpverlenende organisaties. Het publiek leert de achterkant van de stad op een theatrale manier kennen.

Pijnlijke verhalen

Bezoekers beleven de voorstelling in de zaal én op het podium, van dichtbij maken ze de verhalen mee. Kwetsbare mensen met pijnlijke verhalen. Bezoekers horen de verhalen van de personages en ervaart hoe de tragische liefde tussen de zwaar-verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. Naast de enscenering van het toneelstuk, is Adelheid op zoek gegaan naar lokale mensen die zich persoonlijk of via een organisatie op de een of ander manier bezig houden met de zorg voor die minder gefortuneerde medemens. Door hen aan het woord te laten, worden de stemmen van de personages aangevuld met de stemmen van mensen die de achterkant van hun stad kennen.

Neem voor meer informatie en het kopen van kaarten een kijkje op de website van Stadsschouwburg Nijmegen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.