Leerlingen en wethouder hijsen regenboogvlag op Coming Out Day

Fotograaf: Geert Timmer Donderdag 11 Oktober 2018

Wethouder Grete Visser heeft vanochtend de aftrap gedaan voor Coming Out Dag 2018. Samen met de leerlingen van basisschool Petrus Canisius hees zij de regenboogvlag op de St. Stevenstoren.

De regenboogvlag hangt deze dag ook op andere plekken in de stad, zoals bij toegangswegen, scholen, wijk- en sportaccommodaties, sportverenigingen, winkeliers en dit jaar ook op de Nijmeegse Najaarskermis.

De gemeente Nijmegen hangt dan de regenboogvlag uit om aandacht te vragen voor de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op de St. Stevenstoren inspireert de gemeente inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Acceptatie blijft nodig

Aandacht voor acceptatie van seksuele en genderdiversiteit blijft belangrijk. UIt landelijke cijfers blijkt dat 1 op de 5 lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgender personen – zowel volwassenen als jongeren – te maken heeft met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld, bedreigingen, verstoting en fysiek geweld, thuis,op school, werk of op straat.

Nijmegen Regenboogstad

Coming Out dag is een Amerikaans initiatief uit 1988 om iedereen die nog ‘in de kast zit’ aan te moedigen zich niet langer schuil te houden. Sinds 2009 wordt 11 oktober ook in Nederland georganiseerd. De 53 Regenboogsteden tekenen op 12 oktober een convenant 2019-2022 waarmee zij opnieuw de ambitie uitspreken om het thema seksuele en genderdiversiteit zichtbaar te maken.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.