Nijmegen krijgt nieuwe bushokjes

Van onze redactie Donderdag 11 Oktober 2018

Vanaf 15 oktober plaatst de gemeente in heel Nijmegen nieuwe duurzame bushokjes, genaamd abri’s. De bushokjes die er nu staan zijn voor een groot deel in slechte staat en ruim 20 jaar oud.

De nieuwe abri’s hebben bankjes van bamboe en aluminium met armsteunen en rugleuning en bieden meer comfort voor met name ouderen. De abri's zijn zeer duurzaam. Alle materiaal is herbruikbaar en op enkele van de 233 bushokjes komt een groendak met sedumplantjes. De verlichting wordt LED.
 
De oude bushokjes worden vanaf half oktober vervangen en als er een wordt weggehaald komt er direct een nieuw hokje. Ijs en weder dienende is voor 1 januari 2019 alles klaar. Afhankelijk van het aantal ‘instappers’ komen er op een tiental plekken voor het eerst bushokjes en er verdwijnen er ook een paar.
 
Op 20 plekken waar geen hokje staat, heeft de gemeente de afgelopen tijd extra houten banken geplaatst.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.