Nijmeegse jongeren zetten zelf een Stip op

Fotograaf: José Schamp Woensdag 10 Oktober 2018

Voor volwassenen zijn er al Stips verspreid over de verschillende stadsdelen van Nijmegen. Ze kunnen daar terecht voor informatie en advies over allerlei onderwerpen. Specifiek voor jongeren was zo’n plek er nog niet. Tot nu. Een groep van 11 jonge Nijmegenaren heeft de afgelopen periode namelijk hard gewerkt om een JongerenStip op te richten en deze is vandaag feestelijk geopend. De JongerenStip is gevestigd bij Jimmy’s aan de Van Berchenstraat.

Jongeren van 12 tot 27 jaar kunnen bij de JongerenStip terecht met hun vragen over onderwerpen als: seks, werk, verslaving, geld, vriendschap en nog veel meer. De jonge vrijwilligers hebben trainingen gevolgd en kennen de regelingen en organisaties die er voor jongeren zijn. Door informatie en advies te geven kunnen ze andere jongeren verder helpen en grotere problemen voorkomen. Vanuit Jimmy’s kunnen jongeren ook meedoen aan het JongerenLab: een plek waar jongeren hun talenten en creatieve ‘skills’ kunnen ontwikkelen en ideeën kunnen delen.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.