Politie waarschuwt en zoekt getuigen na aantreffen vrachtwagen met drugsafval

Lars Schwachöfer Woensdag 10 Oktober 2018

De politie heeft gisteravond omstreeks tien uur een vrachtwagen met drugsafval aangetroffen in de 61ste straat van de Weezenhof. De wagen heeft een kilometers lang spoor achtergelaten.

De politie en brandweer kregen gisteravond meerdere meldingen van stankoverlast in en om de 61ste straat van de Weezenhof. Na kort onderzoek bleek een spoor van vloeistoffen op het wegdek in de omgeving te leiden naar een geparkeerde vrachtwagen. De geur en lekkende vloeistoffen waren afkomstig uit de vrachtwagen. De politie verzocht naar buitengekomen omwonenden terug hun woning in te gaan en adviseerde ramen en deuren te sluiten. Tot duidelijk werd om welke stof of lucht het ging, werd de weg afgesloten.

De brandweer verrichte metingen en onderzocht welke stof uit de vrachtwagen lekte. De stof gaf een vreemde geur maar was niet schadelijk voor de gezondheid. Ook werd onderzoek gedaan naar de route die de vrachtwagen afgelegd had. De vrachtwagen bleek meer dan 9 kilometer rond gereden te hebben van en naar de Weezenhof via Staddijk, de Overasseltse- en Hatertse Vennen, Blankenberg en de Westerkanaaldijk. De politie vermoedt dat de stof opzettelijk tijdens het rijden gedumpt is. De vervuilde wegen zijn vanwege de schoonmaakwerkzaamheden afgesloten.

De brandweer zaagde de zijkant van de vrachtwagen open om veilig bij de inhoud te komen. Daar bleken vaten voor 4500 liter vloeistof in te staan. De stof was een bijtende stof met een PH waarde van 1. Bij aanraking is deze stof schadelijk. Lenneke Duindam van de Veiligheidsregio Gelderland-zuid laat weten dat er hard gewerkt wordt om het wegdek weer schoon te krijgen. Door de stof te verdunnen of af te spoelen met water en zeep verliest het zijn bijtende eigenschap. Weggebruikers wordt geadviseerd op eerdergenoemde wegen niet door plassen te lopen of te rijden en geen honden uit te laten.

Woordvoerster Nanda Redder van de politie laat weten dat de zaak zeer serieus genomen wordt. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het voertuig. Het voertuig zal voor verder onderzoek weggesleept worden. De politie heeft met enkele getuigen gesproken. Uit verklaringen blijken twee mannen weggerend te zijn van de vrachtwagen. De politie komt graag in contact met getuigen. Ook ontvangen zij graag beelden van beveiligingscamera's of dashcams. Eigenaren van voertuigen die schade opgelopen hebben, wordt geadviseerd deze schoon te maken met water en zeep en de politie te bellen. Getuigen en gedupeerden kunnen de politie bereiken via telefoonnummer 0900-8844.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.