Zilveren Waalbrugspeld voor Lina Domacassé

Van onze redactie
29 mei 2019
Lina Domacassé ontving vandaag uit handen van burgemeester Bruls een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange inzet voor de samenleving en met name voor de zwakkeren in de samenleving.

Mevrouw Domacassé zet zich inmiddels al jarenlang in voor de zwakkeren in de samenleving, niet alleen op cultureel maar ook op sociaal gebied. Zij heeft met haar dansschool Amanné, als een van de voortrekkers na de orkaan Irma, een benefietbijeenkomst ‘Nijmegen Danst voor Sint Maarten’ georganiseerd. Dit leverde uit de entreegelden een cheque op van € 805. Zij is ook zelf naar Sint Maarten gegaan om hulp aldaar te bieden.

Integratie en participatie

Mevrouw Domacassé is vijf jaar lang voorzitter geweest van de stichting Solaan, deze is inmiddels overgegaan in de stichting Vercazon. Deze stichtingen richten zich op het bevorderen van de integratie en participatie in de maatschappij van Caribische Nederlanders in Nijmegen en omgeving via activiteiten en themabijeenkomsten. Ook het verbeteren van het integratieklimaat door het organiseren van activiteiten waarin de doelgroep zich positief manifesteert is een doelstelling. Daarnaast zorgen de stichtingen voor het informeren van lokale overheden, instanties en organisaties zodat deze hun programma’s beter kunnen afstemmen op de doelgroep.

Culturele ontmoetingsplek

Van 1979 tot eind 2015 was zij zangeres bij de Ayakamata Salsaband. In november 1983 richtte zij haar dansschool Amanné op waarvan zij nog steeds eigenaar is. Amanné is een culturele ontmoetingsplek en zorgt voor verbinding tussen mensen van allerlei pluimage en culturen. Ook zet zij zich in voor de veiligheid en antidrugsbeleid in de binnenstad, zij werkt hiervoor samen met onder andere politie.

Van 2008 tot 2014 organiseerde mevrouw Domacassé het Salsa & Sambafestival Nijmegen waar een groot publiek van genoten heeft.


Dit bericht delen:

Advertenties