Wesley Mols wint Bruggenloop

Van onze redactie
20 september 2018
De 13e editie van de Bruggenloop Nijmegen met start/finish op de Grote Markt bracht ditmaal Wesley Mols op de erelijst.
Hij kwam met een flinke voorsprong op Mark van Kessel en Stijn van Kessel na 10 kilometer over de finish in de snelle tijd van 31 minuten en 33 seconden. Lena Imhof uit Nijmegen pakte de winst bij de vrouwen op de 10 kilometer.

Op het 'klassieke rondje' bruggen met de passage van de Snelbinder en Waalbrug was het de Nijmeegse Jorrit Cleij en Zweedse Julia Samuelson die met de bloemen naar huis gingen. Met een snelheid van ruim 19 kilometer per uur wist Jorrit Cleij het rondje bruggen (6km) te volbrengen.

In tegenstelling tot afgelopen jaren lag de start/finish op de Grote Markt. Met de mooie zomerse omstandigheden bracht dat ook veel publiek op de been om de deelnemers vanaf het terras aan te moedigen. Het parcours bracht de deelnemers over de verschillende Nijmeegse bruggen, het stadseiland Veur-Lent, het Hunnerpark, het Valkhofpark, de oude binnenstad en het centrum. Deelnemers hadden de keuze uit het traditionele rondje bruggen van ‘6 kilometer en een beetje’ en de 10 kilometer met passage over maar liefst vijf bruggen. Evenals afgelopen jaar bleek de 10 kilometer erg geliefd met de doorkomst over het stadseiland Veur-Lent. Hier werden de lopers, tegen een ondergaande zon, getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de nevengeul en de skyline van Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties