Open avond bij containerterminal BCTN

Van onze redactie Vrijdag 14 September 2018

Containerterminal BCTN (Nijmegen-West) opent op maandag 17 september haar deuren voor het publiek. Doel is om te laten zien hoe goederen zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk over het water worden vervoerd. Dit is in het kader van de Europese Mobiliteitsweek.

BCTN verlaadt 80.000 containers per jaar en doet van alles om de binnenvaart te verduurzamen. Zo laten ze een elektrisch binnenvaartschip ontwikkelen en wordt de energie daarvoor straks duurzaam opgewerkt op het naastgelegen Engie-terrein. Ook het laatste stukje vervoer – per vrachtauto – wordt steeds schoner.

Bezoekers kunnen tussen 17.00 en 21.00 uur terecht op Winselingseweg 80.

Van 16 tot en met 22 september doet Nijmegen mee aan de Europese Mobiliteitsweek. Deze week staat in het teken van duurzame mobiliteit. Meer informatie bezoek de website.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.