Open azc dag Nijmegen

Maarten Beekman Donderdag 13 September 2018

Op zondag 23 september van 13.00 tot 16.00 uur is het Open azc dag in het asielzoekerscentrum in Nijmegen. Veel asielzoekerscentra openen hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc.

De Open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Justitie & Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. Met het openstellen van de deuren van azc’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan.

Activiteiten

In het azc aan de Dommer van Poldersveldtweg en op het naastgelegen Limos-terrein zijn er veel activiteiten te doen. Er zijn rondleidingen door bewoners, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst. Ook is er een feest op het Limos-terrein.

Nationale Burendag

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers en vluchtelingen buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie& Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier bij aan.

Informatie

Op de website van VluchtelingenWerk Nederland staat meer informatie over de Open azc dag, waaronder een filmpje met een officiële uitnodiging van twee jongeren die woonachtig zijn in een AZC.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.