Vijf projecten krijgen bijdrage uit reserve Ondernemersfonds

Van onze redactie Dinsdag 11 September 2018

Met budget uit het Ondernemersfonds dat afgelopen jaren niet was besteed, financiert de gemeente nu vijf nieuwe projecten, gericht op innovatie, werkgelegenheid, duurzaamheid en/of versterking van het organiserend vermogen of bedrijvigheid.

In het project Kansen voor de Nijmeegse Binnenhaven onderzoeken ECN en TPN-West mogelijkheden om watergebonden activiteiten in de Noord Oost Kanaalhaven te vergroten. Door de havens intensiever en efficiënter te benutten, kunnen bedrijvigheid en werkgelegenheid groeien. De bijdrage hiervoor bedraagt 25.000 euro.

Het project Startup Support Nijmegen richt een netwerk op van ervaren mentoren en coaches om startups een extra impuls te geven en hun ondernemerschap te versterken. Dit draagt bij aan innovatie, werkgelegenheid en verdere economische spin-off van Nijmegen. Dit project ontvangt een bijdrage van 50.000 euro.

De verkiezing 'Nijmeegse Ondernemer van het jaar 2018' is de 10e op rij. Om deze verbindende activiteit voor het Nijmeegse bedrijfsleven extra te kunnen vieren is er een bijdrage van 12.500 euro.

Het project Route naar arbeid wil met intensieve trajectbegeleiding en werkbegeleiders jeugdwerkloosheid en voortijdig schoolverlaten voorkomen. Het project richt zich specifiek op leerlingen die niet kunnen doorstromen naar MBO-2. Deze samenwerking tussen ROC Nijmegen en het WerkBedrijf krijgt een bijdrage van 120.000 euro.

In de afgelopen jaren is een reserve opgebouwd van 450.000 euro. College en raad besloten eerder de reserve in 2018 aan te wenden ten bate van de Nijmeegse economie, om het ondernemersklimaat te versterken en de werkgelegenheid te vergroten. De reserve is ontstaan door minder gehonoreerde aanvragen, teruggevorderde subsidies als gevolg van niet of gedeeltelijk doorgaan van projecten en doordat projecten goedkoper uitvielen dan op voorhand begroot.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.