[VIDEO] Deelnemers bereiden zich voor op Swim to Fight Cancer

Fotograaf: Milou van Ingen Donderdag 09 Augustus 2018

Na een aantal succesvolle edities in andere steden wordt het zwemevenement Swim to Fight Cancer voor de eerste keer in Nijmegen georganiseerd. Op zondag 9 september leggen honderden deelnemers een tocht af in de Spiegelwaal om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Een groot deel van de deelnemers is volop bezig met trainen voor deze sportieve uitdaging.

De deelnemers halen zoveel mogelijk donaties op voor Stichting Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie via KWF Kankerbestrijding. Met behulp van de donaties kunnen beurzen gefinancierd worden voor jonge, talentvolle onderzoekers, waarmee zij zich verder kunnen ontwikkelen en specialiseren binnen de oncologie.

Neem voor meer informatie, je aan te melden als vrijwilliger of deel te nemen een kijkje op de website van Swim to Fight Cancer Nijmegen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.