[VIDEO] Populaire Nijmeegse hotspots steunen ernstig zieke baby’s in Afrika

Van onze redactie Woensdag 08 Augustus 2018

Nijmeegse ondernemers van de Blonde Pater, MOOD conceptstore, Down Town, Bairro Alto en Lebowski zetten zich in voor ernstig zieke baby’s in het Tanzaniaanse plaatsje Sengerema. Deze vijf Nijmeegse hotspots hebben sinds kort een kleine couveuse op hun toonbank staan, waarin mensen geld kunnen doneren voor Project NICU, een couveuseafdeling voor ernstig zieke- en te vroeg geboren baby's in het Tanzaniaanse Sengerema.

Projectleider van Project NICU Milou van Ingen heeft in 2015 vanuit Stichting Vrienden Sengerema Hospital een couveuseafdeling opgezet om de babysterfte, die tienmaal hoger is dan in Nederland, te laten afnemen en optimale zorg te bieden aan de ernstig zieke baby’s. De afdeling biedt inmiddels zorg aan meer dan 1000 baby’s per jaar en het sterftecijfer is gedaald. Om dit voort te kunnen zetten is er (meer) geld nodig. Omdat alle kleine beetjes helpen heeft projectleider Milou van Ingen het initiatief genomen om de handen ineen te slaan met de populaire Nijmeegse hotspots, die enthousiast reageerden op deze hartverwarmende samenwerking.

Om mensen te laten zien dat het bedrag voor 100% wordt gebruikt voor de zorg van de Afrikaanse baby's, wordt in een documentaire, die eind dit jaar gemaakt wordt over Project NICU, zichtbaar gemaakt hoeveel geld er is ingezameld en op welke manier het geld is besteed.

In een online video vertellen de ondernemens zelf waarom zij Project NICU ondersteunen.
 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.