NEC bindt doelman Norbert Alblas

Van onze redactie Dinsdag 07 Augustus 2018

Norbert Alblas completeert komend seizoen het trio keepers van de eerste selectie van NEC. Alblas komt over van Ajax, waar hij de afgelopen seizoenen onder contract stond. De doelman tekent voor twee seizoenen, met een optie voor nog eens twee seizoenen.

‘Onze interesse in Norbert kwam voor hem niet als een verrassing. Het contact met Norbert loopt reeds sinds de winter van het vorige seizoen. Wij waren op zoek naar een jonge, talentvolle keeper om onze laatste keeperspositie te vervullen en hij naar een plek om zich optimaal te kunnen ontwikkelen’ aldus Remco Oversier. ‘Norbert past daarom perfect in dat plaatje. Hij is jong, enorm leergierig en bereid om zich de komende jaren onder de hoede van onze ervaren doelmannen verder te ontwikkelen. Qua doelman is hij een type dat goed aansluit bij onze speelwijze. Norbert kan en durft voor de goal te keepen, kan goed meevoetballen en beschikt over een uitstekende mentaliteit’.

Norbert Alblas over zijn overstap naar Nijmegen: ‘Ik ben blij om voor minimaal twee jaar te mogen tekenen bij NEC Het is een mooie club, met een fanatieke en loyale achterban en de ambitie om snel weer te promoveren naar de Eredivisie. Dit is voor mij een goede stap voor mijn eigen ontwikkeling als doelman en als mens en ik kijk er naar uit om deze vervolgstap succesvol te maken en om mijn bijdrage te leveren aan het realiseren van de ambitie van de club’.

De 23-jarige Norbert Alblas keepte reeds 43 officiële duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.