[FOTOVERSLAG] Militairen finishen op Charlemagne

Fotograaf: Lars Schwachöfer
20 juli 2018
Vandaag kregen de militaire deelnemers van de Vierdaagse hun medaille uitgereikt op Charlemagne, de formele finish voor militaire deelnemers. Hierna voegde zij zich bij de rest van de wandelaars voor de intocht

De individuele militaire wandelaars en de commandanten van de verschillende detachementen konden de medailles ophalen bij de laatste controlepost, te midden van het terrein. Theo Hoefs, dienst hoofd Heumensoord, liet voor de medewerkers op de controlepost een klein speldje in de vorm van een Vierdaagsemedaille maken. Zelf ontving hij na binnenkomst van militairen van het 10de Nationale Reserve Bataljon uit Amersfoort een fles whisky, als bedankje voor zijn inzet bij de Vierdaagse en Kamp Heumensoord.

Felbegeerd vaantje

Ook dit jaar werd weer het felbegeerde vaantje uitgereikt. De Nederlandse detachementen worden tijdens de Vierdaagse beoordeeld op onder andere geoefendheid, tenue en uiterlijk voorkomen. Bij de Koninklijke Landmacht nam het 30ste Nationale Reserve Bataljon het vaantje in ontvangst. Voor de Koninklijke Marine waren dit de gecombineerde lopers van het Korps Mariniers en bij de Koninklijke Luchtmacht het Main Support Base-detachement van Vliegbasis Woensdrecht.

Voor het eerst werd ook een vaantje uitgereikt aan het beste detachement van Defensie Ondersteuningscommando. Hier sleepten de kadetten van de Koninklijke Militaire Academie het vaantje in de wacht. De eervolle vermelding ging naar de Nijmeegsche Studenten Schiet Vereeniging Het Vendel. Na de verschillende uitreikingen sloten de militaire deelnemers van de verschillende landen zich aan bij de intocht en parade van de Vierdaagse, over de Via Gladiola.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.


Dit bericht delen:

Advertenties