[VIDEO] Flinke brand op dakterras Groesbeeksedwarsweg

Lars Schwachöfer Woensdag 11 Juli 2018

Vanavond is omstreeks kwart voor negen brand uitgebroken op een dak van een woning aan de Groesbeeksedwarsweg. Niemand raakte gewond.

Omwonenden van de Groesbeeksedwarsweg en Beijensstraat zagen de brand en rook op het dak en alarmeerden de hulpdiensten. Ondertussen werd de slapende bewoner van de woning wakker door de warmte van het vuur. Hij verliet direct de woning. Ook omwonenden verlieten hun woning. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De politie heeft omliggende woningen gecontroleerd en ontruimd. De Groesbeeksedwarsweg en Beijensstraat werden afgezet zodat de brandweer vanuit meerdere richtingen kon blussen.

De bewoner van de woning is gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hij raakte niet gewond en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer had de brand snel onder controle. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het dakterras volledig in brand heeft gestaan. Wat gebrand heeft is nog niet bekend, er stond geen barbecue of andere voorwerpen die duiden op een oorzaak. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De Groesbeeksedwarsweg en de achterliggende Beijensstraat zijn langere tijd afgesloten geweest voor verkeer. Wanneer alle bewoners terug mogen naar de woningen, is nog onbekend. De brandweer controleert directe woningen op rook en waterschade.

 

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.