[VIDEO] Maudy Vossen loopt Vierdaagse voor ernstig zieke meisjes

Fotograaf: Geert Timmer Dinsdag 10 Juli 2018

De Nijmeegse Maudy Vossen loopt dit jaar voor de eerste keer de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen 40 kilometer per dag lopen doet ze niet alleen omdat ze zelf een zware periode heeft overwonnen, maar ook om twee jonge meisjes met een progressieve en onbehandelbare stofwisselingsziekte te helpen.

Met haar deelname aan de 102e Vierdaagse zet Maudy zich in samenwerking met Care For Life, een stichting die zich inzet voor kinderen die chronisch, levensbedreigend of terminaal ziek, in voor 9-jarige Vera en 11-jarige Caro. De twee zusjes hebben beide een ongeneselijke stofwisselingziekte, waarbij alle lichaamsfuncties langzaam uitvallen en de verwachting is dat ze op jonge leeftijd komen te overlijden.

Rolstoelafhankelijk

Vera kan inmiddels niet meer zelfstandig lopen en is bijna helemaal rolstoelafhankelijk. Caro kan ook steeds moeilijker lopen en gebruikt haar rolstoel steeds vaker. Om de meisjes te kunnen blijven vervoeren is er een bus nodig waar twee rolstoelen in kunnen. De kosten van deze bus zijn 30.000 euro. De ouders hebben door verschillende acties al 18.000 euro opgehaald. Het doel van Maudy is, door deel te nemen aan de Vierdaagse en zich te laten sponsoren, de overige 12.000 euro in te zamelen. 
Ze heeft inmiddels al ruim 1000 euro ingezameld, dus er is nog een kleine 11.000 euro nodig.

De 9-jarige Vera en 11-jarige Caro hebben jouw hulp nodig om mobiel te blijven, dit kan door Maudy Vossen te sponsoren.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.