De Basiscursus Geweldloze Communicatie: Van slaapkamer tot kantoortuin

Van onze redactie
4 juli 2018
Geweldloze Communicatie (GC) is een ontwapenend en doeltreffend communicatiemiddel. Het richt zich op twee vragen: Wat leeft er in ons en hoe leven we het leven dat we het allerliefst willen leven? Grondlegger Marshall B. Rosenberg ontwikkelde deze simpele maar ingrijpende techniek om mensen op allerlei niveaus in de samenleving te helpen vreedzaam en plezierig samen te leven en werken. GC wordt internationaal toegepast op scholen, kinderdagverblijven, gezinnen, relaties, organisaties, bedrijven en in politiek.
Docente Renske Janssen: ‘Geweldloze Communicatie werkt overal en altijd: Van slaapkamer tot kantoor. De cases komen regelrecht uit het dagelijks leven en werk van de deelnemers. Het is voor mij elke keer heel bijzonder om te zien dat mensen hun authentieke kracht ontdekken door simpelweg hun gevoelens en behoeftes serieus te nemen. Vaak hebben ze dat jarenlang niet gedaan en ging er wel eens energie verloren door te lijden onder bijvoorbeeld depressie, burn-out of extreme stress. ‘ In de cursus wordt volop geoefend in duo’s of groepen, via rollenspellen en dialogen. ‘Het is bedoeld voor iedereen die zich op een duurzame, compassievolle manier wil verbinden met zichzelf en met de ander,’ vervolgt Renske. ‘Voor iedereen die het ‘anders’ wil en gereedschap zoekt en die wil leven en werken volgens hun diepste wensen. Deelnemers ervaren dat zij zelf de samenleving zijn en deze effectief met liefde en zorg kunnen inrichten.’

Helderheid creëren

Je leert de stappen van Geweldloze Communicatie te gebruiken. Ook leer je hoe je aan gesprekken empathie kan toevoegen, bijvoorbeeld tijdens het geven van feedback op het werk. Je leert relaties met jezelf en anderen te verdiepen en stress-vrij te leven en werken. Renske: ‘ Deelnemers leren helderheid te creëren wat de ander ook zegt of doet en hoe zij een betekenisvolle band met authentieke gevoelens en behoeftes kunnen bewerkstelligen.’

Na elke sessie krijgen deelnemers een samenvatting en een thuisoefening toegestuurd per mail. Voor wie behoefte heeft aan extra ondersteuning buiten de groep bestaat de mogelijkheid één uur gratis coaching via Skype te ontvangen.

Is gelijkwaardigheid in relaties heel belangrijk voor jou? Geef jij de voorkeur aan ‘macht met elkaar’ in plaats van ‘macht over elkaar’ tijdens samenwerking? Wil je meer balans en flow toevoegen aan jouw dagelijks leven en werk of juist een conflict oplossen? Dan is deze cursus voor jou bedoeld.

Informatie

De 8-weekse basistraining Geweldloos Communiceren start dinsdag 4 september en loopt tot 23 oktober. De Engelse basiscursus loopt van 30 augustus t/m 18 oktober. De avonden beginnen om 19.00 uur tot 22 uur, inloop vanaf 18.45 uur. Er kunnen minimaal 10 en maximaal 18 personen deelnemen. Aanmelden kan via vragen@drivetolife.nl.

Locatie: De Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29. 6663 KS Nijmegen-Lent
Vergoeding: 195-395 euro, inkomensafhankelijk en naar vrije wil.
Korting van 15% bij inschrijving voor zowel de Basiscursus als de Verdiepingscursus.

Voor meer informatie: 0643033221 of kijk op de website.

 


Dit bericht delen:

Advertenties