Vrouw gewond en kat overleden na brand in Geulstraat

Lars Schwachöfer
27 juni 2018
Vanmorgen is omstreeks half elf brand ontstaan in een appartement aan de Geulstraat. Het appartement brandde volledig uit.

Een bewoner van het complex merkte de brand op en alarmeerde alle aanwezige bewoners. De mindervalide bewoonster van het brandende appartement bleek nog binnen te zitten. Meerdere eenheden van de brandweer rukten uit naar de brand. Ook werd een ambulance gealarmeerd.

12 appartementen ontruimd

Bij aankomst van de brandweer kwam de bewoonster, in een rolstoel, haar woning uit. Haar kat werd nog vermist. De brandweer begon direct met het blussen van de brand. Agenten ontruimden het complex. Twaalf appartementen werden ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een koffieruimte. De bewoonster van het brandende appartement is nagekeken door ambulancepersoneel. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Kat overleden

De brandweer had de brand snel onder controle. In meerdere appartementen werden metingen verricht. De twee appartementen boven de brand liepen forse rookschade op. De kat werd na de brand overleden in de woning aangetroffen. De Geulstraat en een deel van de Voorstadslaan werden langere tijd afgesloten. Omstreeks half twaalf werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog onbekend.


Dit bericht delen:

Advertenties