Mezzosopraan Nora Fischer opent achtste editie Nijmeegse Kunstnacht

Van onze redactie
22 juni 2018
Op zaterdag 22 september vindt de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Mezzosopraan Nora Fischer opent de Kunstnacht in de Barbarossa Ruïne in het Valkhofpark. Samen met popgitarist Marnix Dorrestein presenteert ze haar debuutalbum HUSH met eeuwenoude barokliederen vertolkt in een moderne versie. Aansluitend vindt de Kunstnacht plaats op 20 culturele locaties en naar verwachting komen er ruim 3.500 bezoekers.

Slechts gewapend met een elektrische gitaar en twee microfoons presenteren Nora Fischer en Marnix Dorrestein enkele nummers van het onlangs verschenen debuutalbum waar klassiek en pop samen komen. Met HUSH wil Nora aan het grote publiek laten horen hoe tijdloos mooi de liederen van vier eeuwen oud zijn. Daarvoor zette ze samen met popgitarist Marnix Dorrestein de eeuwenoude muziek om naar de taal van nu. Het speciale optreden van Fischer is in samenwerking met Concertgebouw de Vereeniging tot stand gekomen.

Programma Nijmeegse Kunstnacht

Aansluitend aan de opening vindt er op 20 culturele locaties speciaal programma plaats verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. De Kunstnacht biedt een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, interactieve installaties, multimedia en dans. De locaties hebben een doorlopend programma van 20:30 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen en op zoek gaan naar veelzijdige kunstbelevingen. Aan deze editie nemen 40 partijen deel en de verwachting is dat er ruim 3.500 bezoekers naar de Kunstnacht komen.

De Nijmeegse Kunstnacht wordt georganiseerd volgens een uniek concept waarbij verschillende instellingen en kunstdisciplines aan elkaar worden verbonden, zoals het Afrika Museum dat samenwerkt met poppodium Merleyn en het wereldmuziekfestival Music Meeting dat te gast is in Bibliotheek de Mariënburg. Op deze manier wordt de basis gelegd voor een klimaat waarin nieuwe initiatieven en samenwerkingen kunnen ontstaan. Naast tientallen culturele partijen uit Nijmegen worden er ook bovenlokale partijen bij de Kunstnacht betrokken, zoals het regionale productiehuis De Nieuwe Oost en ArtEZ Muziektheater.


Dit bericht delen:

Advertenties