160 studentenwoningen op campus Radboudumc

Van onze redactie
19 juni 2018
Nijmegen krijgt er bijna 160 studentenwoningen bij. SSH& verbouwt de voormalige verpleegstersflat aan het Geert Grooteplein tot 156 studentenwoningen en 3 studentenkamers. Daarmee krijgt het gebouw uit 1957 na jaren opnieuw een woonfunctie.

Tot voor kort was het gebouw, dat ook wel bekend staat als Transitorium, in gebruik als kantoorruimte voor het Radboudumc. SSH& neemt het pand en de grond in erfpacht over van het Radboudumc. De verbouwing start naar verwachting volgend jaar. Een jaar later is de studentenhuisvesting beschikbaar voor studenten.

Duurzaam hergebruik

Het Radboudumc heeft het gebouw niet meer nodig, waardoor een nieuwe bestemming mogelijk is. Met de investering die SSH& doet, krijgt het gebouw zijn oorspronkelijke functie weer terug. Tijdens de verbouwing worden de woningen geïsoleerd, de daken krijgen zonnepanelen en de verwarming wordt (op termijn) gekoppeld aan een duurzame warmtebron van het Radboudumc. De karakteristieke uitstraling van het gebouw in vroege Bossche stijl, blijft behouden.

SSH&: studenten staan hier straks voor in de rij

‘Wonen op de campus, in zo’n prachtig pand, wie wil dat nou niet?’ aldus SSH&-directeur Kees Stunnenberg. ‘We behouden en verduurzamen een kenmerkend gebouw en kunnen bijna 160 studenten een mooie woonplek geven. Ze staan hier straks voor in de rij, let maar op.'

Radboudumc: blij met herbestemming en investering van SSH&

Het Radboudumc is blij met de herbestemming en investering door SSH&. Paul Smits, decaan en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc: ‘Het voor onze campus zo herkenbare gebouw krijgt zijn oorspronkelijke functie terug. Niet als woning voor onze medewerkers en verpleegkundigen maar voor de studenten waarvan een deel ook verbonden zal zijn aan het Radboudumc. Dat geeft weer een nieuwe dynamiek op onze campus.'


Dit bericht delen:

Advertenties