Compliment ter waarde van 200 euro voor mantelzorgers

Saskia Derksen
19 juni 2018
Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in het leven van iemand die zorg nodig heeft. Het draagt bij aan het welbevinden van een dierbare. Met het mantelzorgcompliment kan de zorgvrager de hulp van een familielid of bekende bedanken.
In Nijmegen bestaat het compliment uit een geldbedrag van 200 euro. Per gemeente is dit verschillend. Sommige gemeenten hebben een mantelzorgcompliment in de vorm van een attentie. De gemeente Nijmegen betaalt dit bedrag als waardering voor de inzet van zorg die mensen leveren aan iemand die langdurig ziek is en zorg nodig heeft.

Criteria voor een mantelzorgcompliment

Jaarlijks kan het mantelzorgcompliment van 1 januari tot 1 oktober worden aangevraagd. Er wordt gesproken over mantelzorg wanneer het gaat om meer dan gebruikelijke dagelijkse zorg. Een mantelzorger zorgt meer dan 8 uur per week voor iemand die zorgbehoevend is. De zorgvrager heeft langdurig zorg nodig, minimaal een jaar. Een vrijwilliger vanuit een organisatie wordt niet aangemerkt als mantelzorger en kan niet aangemeld worden voor deze bijdrage. De zorgvrager moet in Nijmegen woonachtig zijn. Dit geldt niet voor de mantelzorger. Wel moet de mantelzorger minimaal 18 jaar zijn. De zorg kan geboden worden aan een dementerende partner, inwonende kinderen met een beperking, hulpbehoevende ouders, buur of vriend.

Aanvragen van het mantelzorgcompliment

Degene die de zorg ontvangt vraagt het compliment aan en krijgt het bedrag van de gemeente op zijn rekening gestort.

Meer informatie en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website van de gemeente Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties