21e Nijmeegse HaringParty op dinsdag 19 juni

Fotograaf: Geert Timmer
15 juni 2018
Op dinsdag 19 juni wordt tijdens de 21e Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje nieuwe haring geveild. Burgemeester Bruls verzorgt in de Schepenhal van het stadhuis de afslag voor de veiling. Tijdens de Nijmeegse HaringParty ontmoeten ondernemers elkaar om te praten en om te bieden op de eerste vaatjes nieuwe haring.

Het jaarlijks initiatief van Frans Hendriks, Ton Hendriks en Ton van Gaalen wordt ondersteund door de OSRN, de businessclub van NEC. De dranken worden al jarenlang verzorgd door Jac. Bongers en de horecaservice Junioren Platvorm Nijmegen. De gemeente Nijmegen stelt jaarlijks de Schepenhal van het Stadhuis ter beschikking.

Veiling

Klaas-Albert Veerbeek van Dirkzwager Advocaten en Notarissen leidt de veiling die verloopt volgens het Amerikaanse systeem. Daarbij stelt de notaris vooraf het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dat vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met zijn bod het bedrag rondmaakt het vaatje Nieuwe Haring ontvangen. Vorig jaar brachten alle biedingen maar liefst 22.250 euro op. Iedere bezoeker dient tenminste één bod uit te brengen van minimaal 50 euro.

Goede doelen

De twee goede doelen van 2018 zijn het Marikenhuis Nijmegen en Stoomgroep de Goffert. Het Marikenhuis is een gastvrij inloophuis waar mensen met kanker en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. Een ontmoetingsplaats, wegwijzer én informatiecentrum. Stoomgroep de Goffert heeft als doel het Gofferttreintje weer te laten rijden.

De 21e HaringParty vindt plaats op 19 juni 2018 van 17.30 tot 20.00 uur in de Schepenhal van het Stadhuis. Iedereen is van harte welkom.


Dit bericht delen:

Advertenties