Asieldier van de week: Kat Kira

Van onze redactie Zondag 08 Juli 2018

In Nijmegen zijn diverse dierenhulporganisaties actief die verschillende soorten huisdieren opvangen. Voor veel dieren wordt een nieuw plekje gezocht. Iedere week wordt hier een dier speciaal onder de aandacht gebracht. Vandaag aandacht voor de zwart-witte kat Kira waar Stichting Kattenzorg een nieuw huisje voor zoekt.

Kira is 2 jaar oud, gechipt en geholpen. Kira gaat graag naar buiten maar komt niet verder dan de tuin en is meestal met 10 minuten weer klaar. Er wordt een rustig plekje voor haar gezocht omdat ze erg schrikachtig is. Kira kan niet met kinderen of honden, daar schrikt ze te erg van en dit kan zich uiten in aanvallen. Door een gebrek aan socialisatie met mensen in haar vroege jeugd, kan ze snel blazen en/of aanvallen. Het nieuwe baasje moet hier goed mee om kunnen gaan en haar grenzen respecteren.

Aandacht tekort

De huidige baasjes denken dat Kira het beste op haar plek is bij iemand die alleen is of een kinderloos stel dat regelmatig thuis is. Kira is geen schootkat maar ligt wel graag in de buurt en houdt je ook goed in de gaten. 
Door hun werk zijn de baasjes nog weinig thuis en het is duidelijk dat Kira daar veel moeite mee heeft en aandacht tekort komt. Ze willen graag een beter leven voor haar, waar ze meer rust vindt en meer aandacht krijgt. 

Informatie

Meer weten over Kira? Kijk dan eens op de herplaatsingspagina van Stichting Kattenzorg, daar staan ook nog andere katten die een nieuwe plek zoeken. Bij interesse in Kira graag even mailen naar: info@kattenzorgnijmegen.nl of bellen naar 0641543955. U kunt hier in een gesprek meer informatie krijgen of een afspraak maken om haar te gaan bezoeken. Kijk voor meer informatie op de website van Kattenzorg Nijmegen of volg hen via Facebook of Twitter.  


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.