Kamers Johannes Vijghstraat onbewoonbaar verklaard na brand

Lars Schwachöfer
13 juni 2018
Vanavond is omstreeks half acht brand ontstaan in de Johannes Vijghstraat. Meerdere kamers van het complex zijn onbewoonbaar verklaard.

Een buurtbewoner hoorde het brandalarm en ontdekte de brand. Hij is naar de kamer op de eerste verdieping gegaan om een bluspoging met een handblusser te doen. Toen niemand in de kamer bleek te zijn en de brand te hevig werd, heeft hij het pand verlaten. In korte tijd hingen de eerste en tweede verdieping vol dikke zwarte rook. De gealarmeerde brandweer controleerde alle kamers van het complex. Er waren geen personen meer aanwezig in het pand. Wel stond in een van de kamers een vis in een kom. De vis is opgevangen door buurtbewoners.

De brandweer bluste de brand. De brand bleef beperkt tot de kamer op de eerste verdieping. In de kamer sloopte brandweerlieden een deel van het rieten plafond om de brand te blussen. De buurtbewoner is na de bluspoging vanwege rookinhalatie gecontroleerd door een verpleegkundige. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Meerdere kamers in het complex zijn onbewoonbaar verklaard vanwege rook en waterschade. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om bewoners op te vangen.


Dit bericht delen:

Advertenties