Nijmegen wederom beste studentensportstad van Nederland

Van onze redactie Maandag 11 Juni 2018

De zestigste editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) heeft afgelopen weekend plaatsgevonden in Wageningen. Het GNSK is een grootschalig, jaarlijks terugkerend sportevenement waar studenten van universiteiten en hogescholen uit heel Nederland hun stad vertegenwoordigen.

Met maar liefst zestien verschillende sporten, 1400 deelnemers en vier locaties door heel Wageningen en omstreken was ook deze editie van ‘de Olympische Spelen voor studenten’ een groot succes.

Beste studentensportstad

De Nijmeegse delegatie heeft het eindklassement van het GNSK gewonnen en mag zich daarmee de beste studentensportstad van Nederland noemen. In verschillende takken van sport werd er gestreden en in turnen, boksen, badminton, handbal, volleybal, wielrennen en triathlon mogen de afgevaardigde teams uit Nijmegen zich kampioen noemen.

Ook in de andere sporten zijn er geweldige prestaties geleverd en eindigde Nijmegen meerdere malen in de top drie klasseringen. In de einduitslag eindigde Nijmegen met een totaal van 4526 punten boven de nummer twee, Wageningen (4021 punten). Groningen behaalde de derde plek.

Ontzettend trots

Denise Hall, chef de mission van Team Nijmegen en bestuurslid bij de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) spreekt vol enthousiasme over de Nijmeegse studentensporters: ‘We hebben wederom het GNSK weten te winnen en dat zegt heel veel over de kwaliteit van onze sporters. We mogen ons met recht nog een jaar lang de beste studentensportstad van Nederland noemen. Ik spreek namens het hele bestuur als ik zeg dat we ontzettend trots zijn op Team Nijmegen.’


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.