Nederlands Kampioenschappen Para Atletiek in Brakkenstein

Fotograaf: Hans de Groot Zaterdag 09 Juni 2018

Vandaag vond op de atletiekbaan in Brakkenstein het Open Nederlands Kampioenschap Para Atletiek plaats. Tijdens het sportieve evenement was de atletiekbaan volledig in het bezit van de beste atleten ter wereld met een lichamelijke handicap, visuele beperking en/of hersenverlamming.

De organisatie, bestaande uit Nijmegen Atletiek in samenwerking met diverse partners, heeft onder andere als doel dat er meer aandacht komt voor sport bij deze doelgroep. 'We hopen dat deze kampioenschappen er aan bijdragen dat de sport groeit en dat er extra waardering komt voor de sporters. De deelnemers zijn allemaal gedreven topsporters, ongeacht hun handicap. Dat is een dubbele prestatie en wij willen dat graag meer bekendheid geven. Natuurlijk zou het een mooi resultaat zijn als bezoekers in eigen kring mensen weten te motiveren om te gaan sporten', aldus woordvoerder Carry Megens.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.