Bloemerstraat toont eigenzinnige karakter met pop-up miniparkjes

Fotograaf: Ger Neijenhuyzen Zaterdag 09 Juni 2018

Vandaag vond in de Bloemerstraat PARK[ing] day plaats. Betaalde parkeerplekken werden door bewoners, ondernemers en kunstenaars omgetoverd tot miniparkjes, waar bezoekers konden deelnemen aan workshops en genieten van optredens.

Park(ing)day viert de diversiteit die de Bloemerstraat te bieden heeft en laat zien dat ze langzaam maar zeker verandert van samenstelling. Niet alleen door de herinrichting van de straat, met de muurschilderingen en nieuwe ondernemers, maar ook door nieuwe activiteiten. En met groene miniparkjes kleurt de straat ook groen. Het inrichten van de pop-up parkjes in de Bloemerstraat is gestart vanuit een motie van de gemeenteraad. De gemeente ondersteunt de miniparkjes en vergroening en werkt nauw samen met ondernemers en bewoners aan het verder opknappen van de straat.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.