Zelf energie opwekken op Blowlands Festival

Maarten Beekman
4 juni 2018
Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni barst Windpark Nijmegen-Betuwe van nieuwe energie tijdens Energiefestival Blowlands. Het is de plek voor iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die meer wil weten over lokaal opgewekte duurzame energie en hiervoor zelf in actie wil komen. Door samen duurzame energie op te wekken uit wind, zon en water.

Het tweedaagse programma bestaat uit lezingen, presentaties, mini-colleges en debatten. Als eerste aan het woord komt Arne Jungjohann. Zij vertelt op de vrijdag om 11.00 uur hoe in Duitsland burgers een voortrekkersrol hebben in de overgang naar een nieuw energiesysteem. Daarnaast zijn er activiteiten waar deelnemers zelf energie gaan opwekken. Op de zaterdag is er tussen 13.00 uur en 15.00 een energieshow van de professoren van Mad Science. Ook voor kinderen is er een speciaal programma. Bekijk het gehele programma van Blowlands hier.

Blowlands

Energiefestival Blowlands is een initiatief van platform Burgers Geven Energie en van stichting Wiek-II, zij zetten zich in voor duurzame energieprojecten. Het evenement vindt plaats op Windpark Nijmegen-Betuwe langs de A15. Het adres is Griftdijk 244. De toegang tot het festival is gratis.

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen