Asieldier van de week: Ratjes Tobias en Pippin

Van onze redactie
10 juni 2018
In Nijmegen zijn diverse dierenhulporganisaties actief die verschillende soorten huisdieren opvangen. Voor veel dieren wordt een nieuw plekje gezocht. Iedere week wordt hier een dier speciaal onder de aandacht gebracht. Vandaag aandacht voor de ratjes Tobias en Pippin die bij de Dierenambulance op een nieuwe eigenaar wachten.

Deze twee knappe heren, Tobias en Pippin, zijn een paar dagen na elkaar binnengekomen in de huisdierenopvang. Tobias werd gevonden op 28 april en 5 dagen later werd Pippin op bijna dezelfde locatie opgehaald door de ambulance. Door deze omstandigheden is er sterk het vermoeden, dat ze samen gedumpt of ontsnapt zijn. Dit wordt ook gesterkt door de diagnose 'bloemkooloren', veroorzaakt door schurftmijt, waarvoor beide ratten inmiddels in quarantaine zijn behandeld. Na deze behandeling hebben ze een ruimer hok en leren we ze een beetje beter kennen. Pippin is met zijn rode oogjes wat slechtziend en schrikachtig. Hij moet daarom rustig benaderd worden. Tobias is ook wat schuw maar zijn nieuwsgierigheid wint het vaak, waardoor hij wat socialer lijkt. Deze heren zijn niet aan elkaar gekoppeld en kunnen dus ook afzonderlijk geplaatst worden, onder de voorwaarde dat ze bij soortgenoten terechtkomen. Heb jij een leuk huisje voor 1 of 2 van deze tamme ratten?

Informatie

In de opvang van de Dierenambulance Nijmegen e.o. zitten bijna altijd allerlei kleine huisdieren zoals volièrevogels, cavia's, konijnen en ratjes. Neem eens een kijkje in de opvang voordat u naar een dierenwinkel gaat. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd als vergoeding voor de dieren. Alleen voor de konijnen gelden andere tarieven i.v.m. castraties en entingen.

Bij interesse in Tobias en Pippin graag even mailen naar: herplaatsing@dierenambulancenijmegen.nl . U kunt hier meer informatie krijgen en een afspraak maken om langs te komen. Dierenambulance Nijmegen e.o. is ook te volgen via Facebook en Twitter.


Dit bericht delen:

Advertenties