Sensoor start campagne Nederland Geef Gehoor!

Van onze redactie
28 mei 2018
Aanstaande vrijdag 1 juni start de landelijke campagne Nederland Geef Gehoor!. Nederlanders lijken steeds slechter naar elkaar te luisteren. Het aantal mensen dat een luisterend oor zoekt bij Sensoor, de landelijke luisterlijn, stijgt flink. Er bellen en chatten steeds meer mensen die eenzaam zijn omdat ze zich niet gehoord en begrepen voelen.
Sensoor en haar 1200 vrijwilligers, vraagt aandacht voor de waarde van écht luisteren naar elkaar. Een luisterend oor kan eenzaamheid verzachten en soms zelfs voorkomen. Onder ouderen is het probleem eenzaamheid zichtbaar groot. Onder jongeren is het een verborgen probleem dat door socialmedia en prestatiedruk alleen maar toeneemt. Een pijnlijk contrast: jongeren en jongvolwassenen zitten vele uren per dag op hun telefoon, veel eenzame ouderen zitten te wachten op een luisterend oor.

Landelijke Spoedcursus Luisteren

Er wordt een voorlichtings- en wervingscampagne gestart om beter te leren luisteren. Sensoor roept heel Nederland op om te helpen en het gesprek aan te gaan met mensen die dit nodig hebben: Nederland geef gehoor! Voor iedereen die gehoor wil geven is de Landelijke Spoedcursus Luisteren ontwikkeld. Deze spoedcursus is vanaf donderdag 31 mei op de website te vinden. Daarnaast worden handzame tips geboden over hoe men vervolgens aan de slag kan om een betere luisteraar te worden.

Nijmegen geef gehoor!

In Nijmegen is Sensoor op zaterdag 2 juni op de lokale markt aanwezig om de campagne Nederland Geef Gehoor! onder de aandacht te brengen. Om 10.00 uur start de actie vanaf de Grote Markt. De vrijwilligers gaan zoveel mogelijk marktbezoekers benaderen om gehoor te geven aan de actie. Op locatie zijn diverse vrijwilligers aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en toelichting te geven op het belangrijke werk van Sensoor, de landelijke luisterlijn. De actie eindigt om 16.00 uur.

Over Sensoor

Sensoor, de landelijke luisterlijn, biedt mensen dag en nacht een luisterend oor in een gelijkwaardig gesprek. Hierdoor worden mensen in staat gesteld om zorgen, pijn en verdriet het hoofd te bieden. Echt luisteren naar elkaar, met aandacht en zonder oordeel, zou vanzelfsprekend moeten zijn in de samenleving. Sensoor is al bijna 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp biedt via telefoon, chat en e-mail. Vanuit 26 vestigingen door het hele land voeren zo’n 1200, door beroepskrachten opgeleide, vrijwilligers dag en nacht jaarlijks 285.000 gesprekken.


Dit bericht delen:

Advertenties