Voorrondes Open Nederlands Kampioenschap Poker van start

Maarten Beekman Zondag 20 Mei 2018

Vrijdag 25 mei is Bistro-Zalen ‘t Zwaantje aan de St. Agnetenweg de setting voor de voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Verspreid over heel Nederland worden er 125 voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale.

Het Open Nederlands Kampioenschap Poker maakt het mogelijk voor alle pokerliefhebbers om mee te doen aan een laagdrempelig toernooi. De speellocatie wordt omgetoverd tot pokerroom en deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel ‘Amateur Poker Kampioen van de gemeente Nijmegen’ dragen en krijgt een trofee. Daarnaast kwalificeert de winnaar zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel spelers zich nog meer direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

Laagdrempelig

Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website van ONK Poker inschrijven. Meedoen kost 12,50 euro inschrijfgeld. ‘Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi in een professionele setting te spelen’, zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. De voorronde in Nijmegen begint om 19.30 uur.

Robin Derks

De winnaar van de voorronde in Nijmegen vorig jaar was de 25-jarige Robin Derks uit Haps. Hij plaatste zich hiermee voor de landelijke finale, waar hij 28e werd in een deelnemersveld van 150 finalisten. ‘Zeker niet slecht voor de eerste keer’, zegt hij over zijn resultaat in de finale. Een geldprijs heeft deze 28e plek hem uiteindelijk niet opgeleverd. ‘Maar ik deed het ook niet voor geld, maar meer voor het plezier en dan is het natuurlijk wel leuk als je hoog eindigt of als het nog wat geld oplevert.’ Dit jaar doet Robin weer mee aan de voorronde in Nijmegen, maar ook in een aantal andere plaatsen zoals Venlo en Gemert. Of hij een professioneel pokerspeler wil worden weet hij nog niet. ‘Voor nu is het vooral een leuke bezigheid in de weekenden, maar ik sluit het niet uit.’

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.