Goffert Lente Concert in Openluchttheater

Van onze redactie Woensdag 16 Mei 2018

In het schitterende openluchttheater, verscholen in de bossen van het Goffertpark, vindt op zondag 27 mei het Goffert Lente Concert plaats. Een gevarieerd programma met een grote Nijmeegse vertegenwoordiging: Batavorum Pipes & Drums Nijmegen, Vrouwenkoor 4Tune Malden en het Nijmeegs Mannenkoor.  

De Koninklijke zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor (KZNM) is op 4 september 1859 opgericht. Ter gelegenheid van zijn 50-ste jubileum, verwierf het koor in 1909 het predicaat Koninklijk. Onlangs werd dit predicaat tot 2037 verlengd. De KZNM bestaat uit circa 100 actieve zangers. De vereniging kent een zeer gevarieerd repertoire in meerdere talen. Het omvat niet alleen originele mannenkoormuziek, maar ook opera-, operette-, musical-, kerk- en moderne muziek. Regelmatig wordt in binnen- en buitenland opgetreden. Onlangs is de aanzet gegeven om op te treden in kleinere ensembles onder de titel: KZNM – Light en KZNM  promotiekoor.

Batavorum Pipes & Drums

Schotland, het land van het Monster van Loch Ness, van de prachtige Highlands en natuurlijk van de Schotse doedelzak. De Schotten noemen het the Great Highland Bagpipe. Volgens velen het moeilijkste instrument dat er bestaat. En natuurlijk de kenmerkende Schotse drums met hun aparte slagtechniek. Liefhebbers van de Schotse doedelzak en drums uit Nijmegen en omgeving hebben elkaar gevonden in Batavorum Pipes and Drums. 

Vrouwenkoor 4Tune

De 30 zangeressen van vrouwenkoor 4TUNE nemen u graag mee in de muzikale wereld van de koormuziek. Zij zingen al ruim 20 jaar met zeer veel plezier en treden regelmatig op. De laatste paar jaar is het koor sterk in ontwikkeling geweest. Bij de komst van de huidige dirigent Marijke Hoksbergen in 2013 heeft het koor definitief besloten om een geheel nieuw repertoire op te bouwen binnen de muziek van een 4-stemmig vrouwenkoor.   Lieflijke Engelse melodieën, ritmische popsongs, maar ook mooie ballads, levendige musicalsongs en Nederlandstalige muziek.

Informatie

Het Goffert Lente Concert 2018 wordt gehouden in het  Openlucht Theater Goffert aan de Steinweglaan. De aanvang is 14.30 uur. Een kaartje kost 10 euro en is te bestellen via pm-kznm@live.nl 

 


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.