Meegelifte katten spoorloos in Nijmegen

Susan Huurman
23 april 2018
Afgelopen weekend zijn twee katten van verschillende eigenaren kwijtgeraakt door een onbedoelde autorit. De baasjes zijn druk op zoek naar hun viervoeters en hopen hen snel terug te vinden.

Update 30-04: Donut is vanavond rond 20 uur door zijn baasjes gevonden op de helling tegenover de grote flat aan de Neerbosscheweg. Hij is ongedeerd en inmiddels weer thuis. 

Afgelopen zaterdag sprong de zwarte kat Donut plotseling uit een verhuisbus aan de Neerbosscheweg bij de flat bij treinstation De Goffert. De bus was vertrokken uit Beuningen en de kat moet in een onbewaakt ogenblik de bus in zijn geglipt. Hij rende meteen weg onder het spoor door, in de richting van de grote parkeerplaats. De 5-jarige kater Donut woont bij de familie Appelhof in Beuningen, zij waren niet zelf aan het verhuizen. ‘Hij loopt op totaal onbekend terrein nu. We gaan steeds roepen en zoeken daar maar we hopen op een goede tip’, aldus de ongeruste eigenaar. Er zijn ook flyers opgehangen in de buurt. Donut zou gisteren nog op de Muntweg gezien zijn en liep toen richting Heideparkseweg. Donut is een kruising Britse korthaar, hij is gechipt en heeft mooie gele ogen.

Extra zorgelijk

De uit Nijmegen-Oost afkomstige kat Streep belandde gisteren in het Waterkwartier, meerijdend onder de motorkap van zijn bazin Lucienne. ‘Ik had mijn auto in de Lijnbaanstraat geparkeerd en helemaal niets gehoord. Pas bij het starten van de auto zag ik Streep plots wegschieten, de Marsstraat in. Ik ben gauw achter hem aangegaan maar hij verdween onder de auto’s.’ De 12-jarige kater is niet helemaal in goede doen, wat het extra zorgelijk maakt voor de eigenaresse. ‘Hij was niet helemaal lekker en had eigenlijk al een hele tijd binnen gezeten, hij mocht zondag net weer even naar buiten. Ik hoop dat hij snel gevonden wordt.’ Streep is een beigekleurige kater met streepjes en blauwe ogen.

Informatie

Mocht iemand Streep ergens zien dan ontvangt het baasje graag zo snel mogelijk de tijd en locatie. Voor Streep kan gebeld worden naar Lucienne op nummer 0639470731.


Dit bericht delen:

Advertenties