Brand in studentenkamer Benno Stokvislaan

Lars Schwachöfer Maandag 16 April 2018

Vanmiddag is omstreeks half 1 brand uitgebroken in een studentenkamer aan de Benno Stokvislaan. De brandweer heeft de brand geblust.

Een bewoonster van een appartementencomplex aan de Niek Engelschmanlaan zag rook vanuit het dakraam van het studentencomplex aan de overkant komen. Hierop alarmeerde zij de hulpdiensten en bewoners van het studentencomplex aan de Benno Stokvislaan. Inmiddels ging daar ook een rookalarm af. Alle aanwezige studenten, enkelen met hun huisdieren, hebben het complex verlaten. De politie hield bewoners en omstanders op veilige afstand.

De brandweer heeft de brand geblust. Vanuit een hoogwerker verrichte de brandweer nog enkele warmtebeeldmetingen. Drie studenten hadden rook ingeademd, maar zeiden geen klachten te hebben. Voor de zekerheid heeft ambulancepersoneel ze nagekeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. In de kamer bleek een elektrische stoel in brand gestaan te hebben. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onbekend. De politie heeft contact opgenomen met de bewoner van de kamer.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.