Vasim focust op duurzame toekomst met 484 zonnepanelen

Van onze redactie
13 april 2018
De afgelopen 2 weken zijn er op het dak van Cultuurspinnerij De Vasim 484 zonnepanelen geplaatst. Zondag 15 april, tijdens de open dag van Vasim, verricht Wethouder Harriët Tiemens de starthandeling voor de ingebruikname van de zonnepanelen.
Tijdens de open dag wordt gevierd dat met de plaatsing van de zonnepanelen De Vasim de focus heeft gelegd op een duurzame toekomst en dat het NYMA-ontwikkelteam van start is gegaan. Het NYMA-kwartier, waarvan het Vasim-terrein deel uitmaakt, gaat een permante culturele, ambachtelijke broedplaats met een unieke identiteit worden.

Open dag

De open dag is een gratis toegankelijk evenement voor jong en oud. Vasimmers betrekken mensen bij hun werk, creaties en nieuwe plannen. Er zijn optredens van onder andere Vasim Circus Space en live muziek van Mummy’s a tree, Annahey, Willy Vetsap en Majd Chehayed. Er is ook een NYMA-expeditie over de historie en toekomst van het terrein rondom de NYMA-toren. En als voorproefje voor het duurzaamheidsevent Meer Dan Morgen, dat na de zomer bij De Vasim op de planning staat, laten een aantal groene organisaties zien hoe makkelijk verduurzamen kan zijn.


Dit bericht delen:

Advertenties