Kristallis 2e sportiefste school van Nederland

Van onze redactie
12 april 2018
Gisteren was de verkiezing van sportiefste vo- en vso-school van Nederland. Voor het eerst was er ook een verkiezing voor de vso-scholen. Alle deelnemende scholen begonnen met een podiumpresentatie.

De leerlingen van de Kristallisschool uit Nijmegen lieten een fantastisch optreden zien. De leerlingen voerden verschillende clinics uit zoals freestyle voetbal, krav, maga en rolstoelbasketbal.

Ondertussen werden door een vakjury vragen gesteld aan de vertegenwoordigers van de scholen. De scholen die de strijd aangingen om de titel zijn goede voorbeeldscholen voor andere scholen. Zij hebben de leerlingen niet alleen goed leren bewegen, maar hen ook de mogelijkheid geboden kennis te maken met sport- en bewegingscultuur rondom de school. Het doel is het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl. Dit hebben zij in hun schoolbeleid vastgelegd.

Kristallis verovert tweede plaats

Kristallis vso uit Nijmegen heeft het geweldig gedaan en eindigde op de tweede plaats met een cheque van 1500 euro om sportmaterialen van te kopen. De Accenturijnschool uit Almere behaalde de overwinning. ‘Al met al was de weg ernaartoe geweldig en de uiteindelijke finaledag ook. De leerlingen hebben Kristallis heel goed neergezet en dit is mooi om te zien. Het trotse gevoel overheerst dus zeer zeker na deze dag'; aldus Nathan Robben van Kristallis.

De gemeente Nijmegen was dit jaar samen met de HAN (Academie voor de Lichamelijke Opvoeding) gastvrouw van de verkiezing van Sportiefste VO-school van Nederland 2018 en de eerste verkiezing van de VSO-school van Nederland. De gemeente Nijmegen toonde zich als sportieve stad erg enthousiast om samen met de HAN aan dit prachtige evenement haar medewerking te verlenen.  

Bekijk hier de promotievideo die Kristalles in de aanloop naar de verkiezing heeft gemaakt.


Dit bericht delen:

Advertenties