[VIDEO] Dierenambulance opent deuren voor bezoekers

Fotograaf: Geert Timmer
11 april 2018
Op zondag 15 april organiseert Dierenambulance Nijmegen en omgeving tussen 11.00 en 16.00 uur een open dag. Tijdens deze dag kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de organisatie die 24 uur per dag hulp biedt aan dieren in nood.

Bij de Dierenambulance Nijmegen en omgeving (DAN) staan zo’n 100 vrijwilligers dag en nacht klaar voor hulp aan dieren. Er wordt zo’n 50.000 keer per jaar gebeld voor hulp aan dieren en er worden rond de 5.000 dieren per jaar geholpen. De DAN beschikt over drie ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen, zoals een rubberboot en een paardentrailer. Daarnaast heeft de DAN diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang voor kleine zoogdieren.

Kijkje achter de schermen

Tijdens de open dag krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen: er zijn rondleidingen en de binnen- en buitendierenopvang, meldkamer en ambulance kunnen worden bekeken. Daarnaast krijgen bezoekers informatie over het werk van de DAN en de (lopende) projecten. Patholoog anatoom Frank van de Goot geeft een lezing over forensisch dieronderzoek. Ook is er een feestelijke opening van de nieuwe konijnenopvang door de oudste vrijwilliger van 90 jaar samen met dierenarts Rutger Reurings. Bovendien zijn er verschillende leuke activiteiten voor kinderen en uiteraard staan de koffie en thee klaar.


Dit bericht delen:

Advertenties