[VIDEO] Basisschoolleerlingen lopen voor water voor kinderen in Sri Lanka

Fotograaf: Geert Timmer
21 maart 2018
Vanochtend hebben zo'n 400 leerlingen uit groep 7 en 8 uit Nijmegen en omstreken met 6 liter water in hun rugzak een sponsorloop van 6 kilometer rond de Spiegelwaal gelopen. De opbrengst van deze sponsorloop, genaamd Wandelen voor Water, gaat naar watervoorzieningen voor kinderen van de school Vidyapradepa in het bergdorpje Udamadura in Sri Lanka. Er werd door de kinderen 8702 euro opgehaald. Stichting Wilde Ganzen voegt 50% toe aan het actieresultaat, waarmee het totale bedrag op 13.000 euro komt.

Het doel van dit project is om de gezondheidstoestand van schoolkinderen en hun gemeenschappen te verbeteren. Dit gebeurt door voorzieningen voor schoon (drink)water, sanitair en educatie aan schoolgaande kinderen gezien het belang van hygiëne. Te veel kinderen worden ziek door het gebrek hieraan. Gedragsverandering is belangrijk, zoals handen wassen tot gewoonte maken, en de beschikking hebben over sanitair en een tank voor wateropvang.

Green Capital editie

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief waarmee ruim 20.000 schoolkinderen geld inzamelen voor waterprojecten in ontwikkelingslanden. Dit jaar wordt het voor de 16e keer georganiseerd. In het Rijk van Nijmegen organiseren meerdere Rotary clubs samen met de Green Capital Challenge Water een Green Capital editie van de wandeltocht. Het Rivierpark, waardoor de kinderen lopen, is een zogenoemd klimaatadaptatieproject. Nijmegen is in 2018 Europa’s Green Capital mede door de aanleg van de nevengeul in de Waal.


Dit bericht delen:

Advertenties