Interactieve installatie op Plein '44 vraagt aandacht voor privacy

Van onze redactie Zaterdag 10 Maart 2018

Vandaag was op Plein '44 de interactieve installatie Mirror Room te bekijken. Mirror Room is een creatief project dat het urgente onderwerp privacy op een speelse manier onder de aandacht brengt.

De ervaring in de Mirror Room is een unieke persoonlijke belevenis waar in ongeveer 5,5 minuut een volledig profiel van de bezoeker wordt opgebouwd, zonder hem of haar aan te raken of vragen te stellen. De meetapparatuur is verborgen en verrast de bezoeker met de hoeveelheid, maar ook de intensiteit van de gemeten data. Naast geslacht, leeftijd, gewicht en lengte, is onder andere te zien zien waar bezoekers blij van worden en welke vooroordelen zij er op na houden. In tegenstelling tot in de buitenwereld mag de bezoeker in de Mirror Room wel zelf kiezen of het profiel publiek wordt gemaakt of wordt gewist.
Het doel van deze ervaring is bezoekers aanzetten tot nadenken over onze privacy.

Deze installatie is onderdeel van het Sleepwetfestival Nijmegen en is ook op 17 maart nog te zien op het Honigcomplex.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.