[Update] Herdershond Laika is terecht en thuis

Van onze redactie Vrijdag 09 Maart 2018

Herdershond Laika, die 2,5 dag werd vermist na een aanrijding, is weer thuis. Vanochtend werd de hond in Beuningen gezien. Nadat zij via de A73 naar Nijmegen terugliep, werd het dier op last van de politie door een dierenarts verdoofd. De hond is weer thuis en maakt het verder goed.

De Mechelse herdershond Laika is sinds gisteravond vanaf 20.00 uur vermist nadat zij aangereden werd terwijl ze aangelijnd was. De hond zette het na het ongeluk in paniek op een lopen en is tot nu nog niet gevonden. Het bazinnetje wacht met smart op tips van mensen die Laika nog gezien hebben.

Eigenaresse Adriana (24) kwam met haar 6-jarige herdershond terug van een wandeling uit het Kronenburgerpark. Toen zij bij het Quackplein overstak, werd Laika aangereden. ‘Ik heb een uitlooplijn voor de hond dus Laika liep voor mij uit en stak al over. Een auto raakte haar waarbij de uitlooplijn meteen knapte. Ze heeft haar bruin leren halsband nog wel om. In de snelheid waarmee het allemaal gebeurde, heb ik niet gezien hoe en waar Laika geraakt werd en ze rende meteen weg. Ik was al bijna thuis maar ze is niet naar huis gerend’, aldus de verdrietige Adriana.

Tips

Later op de avond bleek dat Laika door de Stationstunnel is weggevlucht. De bange hond werd later op de avond bij de Fenikshof en bij de Gamma op de Energieweg nog gezien. Toen Adriana daar direct ging kijken, was Laika alweer weg. ‘Laika is nogal eenkennig en terughoudend bij vreemde mensen. Het zou kunnen dat ze wegrent of gaat bijten als mensen haar proberen te pakken. Ze is nu natuurlijk ook in paniek en heeft pijn. Het is beter dat mensen mij meteen bellen als ze haar ergens zien.’

 


Reacties (4)

Geplaatst op 10-03-2018 om 21:39 door Helma van dijk
Weet iemand of ze al terecht is . Heb het bericht gedeeld

Geplaatst op 09-03-2018 om 20:58 door Mirjam
wij hebben alles afgezocht op plekken waar te gezien word ma helaas niet gevonden

Geplaatst op 09-03-2018 om 12:37 door deckers
is Laika al gevonden

Geplaatst op 09-03-2018 om 10:56 door Mirjam
kijk asjeblieft na der uit als je der ziet bel asjeblieft meteen na adriana laika moet thuis komen 😢Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.