Sportdag in Radboud Sportcentrum voor unieke sporters

Fotograaf: Geert Timmer Zondag 04 Maart 2018

Vandaag is met een sportdag in het Radboud Sportcentrum De Week van de Unieke sporter van start gegaan. Het doel van deze week is mensen met een beperking te motiveren om te gaan sporten. Tot en met vrijdag 9 maart zijn er sport- en kennisactiviteiten in de regio Nijmegen voor de sporter en de sportaanbieder.

De Week van de Unieke Sporter startte vandaag met een sportdag in het Radboud Sportcentrum. De dag stond in het teken van kennismaking met aangepast sporten en was toegankelijk voor deelnemers met en zonder beperking. Een informatiemarkt en een wandeling waren ook onderdeel van deze dag. De afsluiter was een basketbalwedstrijd waarbij het team van stichting Koprol het opnam tegen een team prominente basketballers.

De komende week zetten sportverenigingen uit de regio letterlijk hun deuren open en laten zien wat zij in huis hebben. De Week van de Unieke Sporter sluit op 9 maart af in de Sint Maartenskliniek met het congres van de unieke sporter. Het congres staat in het teken van bewegen met een beperking en is vooral gericht op het delen van kennis op het gebied van bewegen. Dit congres is voor professionals vanuit beleid, praktijk en onderzoek, maar ook voor ervaringsdeskundigen en sportverenigingen.

De Week van de Unieke Sporter is een initiatief van Maartenskliniek, HAN, Radboud Universiteit, Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen, Berg en Dal, Wijchen, Heumen, Beuningen en Mook en Middelaar, Zelfregiecentrum, ROC, SC Werkenrode, Pluryn, Driestroom, Unik, Sportservice Wijchen, Sportstimulering Berg en Dal, Stichting MEE Gelderse Poort, Tandem, N.E.C. Doelbewust, Special Heroes en Stichting Koprol.

Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.
Voor Apple klik hier

 

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.