Basiscursus Geweldloze Communicatie

Van onze redactie
1 maart 2018
Zie je ook zo uit naar een verfrissende training vol ontdekkingen over wat het is om gewoon mens te zijn? Een mens vol potentie die dichtbij zijn authentieke natuur mag blijven wat de ander ook zegt of doet? En dat zonder de verbinding met de ander te verliezen?

Zoek je een meer gelijkwaardige relatie met je kind, partner of collega? Of wil je meer flow in je dagelijks leven? Wil je een conflict oplossen of voorkomen? Zoek je skills om helderder te communiceren?

Ontwapenend en doeltreffend

Geweldloze Communicatie is een krachtig, ontwapenend en doeltreffend communicatiemiddel. Het richt zich op twee vragen: Wat leeft er in mij? En hoe leef ik het leven dat ik het liefst wil leven? Grondlegger Marshall Rosenberg ontwikkelde deze simpele maar ingrijpende techniek om mensen op allerlei niveaus in de samenleving te helpen vreedzaam samen te leven en te werken.

Trainer Renske Janssen, voorheen kunsthistorica en curator: ‘Het is een vorm van sociale innovatie en ingrijpende transformatie. Deelnemers ervaren dat zij zelf de maatschappij zijn en direct grote invloed hebben op hun eigen leefomgeving.’

Wat ga je leren?

De vier stappen van geweldloos communiceren, de taal van de jakhals (geweld) en de giraf (hart). Hoe zonder oordeel in gesprek te gaan. Hoe helderheid te creëren, wat de ander ook zegt of doet. Hoe radicaal te staan voor onze eigen gevoelens en behoeftes. Hoe een duidelijk verzoek te doen, zonder eisen te stellen, om ons leven te verrijken. Hoe empathie te hanteren om relaties te verstevigen.

Kortom: proef van de kunst van de dialoog. En kun je niet starten op 20 maart? Kijk dan of de volgende startdata iets voor je zijn: 22 mei, 4 sept en 30 okt. Wees er snel bij om teleurstelling te voorkomen. Meer info nodig? Bel op 06 430 332 21 of kijk op de website.

Informatie

Algemeen: 8-weekse training verbindend communiceren
Startdatum: Dinsdag 20 maart t/m 15 mei (m.u.v. 1 mei)
Tijd: 19.00 uur tot 22 uur, inloop vanaf 18.45 uur
Deelnemen: Minimaal 8 - maximaal 12 personen
Locatie: Eikpunt, Duitslandstraat 4, 6663 LE Lent (Nijmegen)
Vergoeding: 150-225 euro, naar keuze
Aanmelden: vragen@drivetolife.nl


Dit bericht delen:

Advertenties