Amerikaanse ambassadeur aanwezig bij herdenking bombardement

Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
22 februari 2018
Vanmiddag vond voor de 74e keer de jaarlijkse herdenking van het bombardement op Nijmegen plaats. Burgemeester Bruls en de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra waren hierbij aanwezig.

Op 22 februari 1944 werd Nijmegen getroffen door een enorm bombardement. De historische binnenstad werd grotendeels verwoest en 800 mensen verloren hun leven. Elk jaar staat Nijmegen stil bij deze tragedie.

De herdenkingsplechtigheden vonden tussen 12.00 en 14.00 uur plaats in de Petrus Canisiuskerk aan de Molenstraat en bij het monument De Schommel aan het Raadhuishof. Tijdens de officiële herdenking spraken burgemeester Bruls en de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra. Jeroen van Zuylen van Stichting In Paradisum las een fragment voor uit het dagboek van Ida van Marwijk en kinderen van het Montessori-onderwijs droegen gedichten voor.

Twee minuten stilte

Om exact 13.28 uur luidden de kerkklokken en werd twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend werden er kransen gelegd waarbij de kinderen van het Montessori-onderwijs assisteerden. Na afloop was er een samenzijn in de hal van het stadhuis en reikten de kinderen zelfgemaakte gedachtenisprentjes uit.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties