Omgeving Ariënsstraat afgezet na gaslek

Lars Schwachöfer Woensdag 21 Februari 2018

Vanmiddag is omstreeks half twee een gaslek ontstaan in de Kolpingbuurt. Meerdere woningen in de Ariënsstraat werden ontruimd.

In de woningen vinden renovatiewerkzaamheden plaats. In een van de woningen slepen bouwvakkers een leiding door. De leiding bleek nog aangesloten te zijn op het gasnetwerk. Bij aankomst van de brandweer hing de woning al vol gas. Ook op straat werden hoge concentraties gas gemeten. Hierop hebben de brandweer en politie acht omliggende woningen ontruimd en de omgeving afgezet. Bewoners werden opgevangen in wijkcentrum De Klokketoren.

Ruiten ingeslagen

Medewerkers van Liander hebben de hoofdgasleiding van de woning afgesloten. Omdat de brandweer de vol gas gelopen woning niet wilde betreden, werden de ruiten aan de achterzijde van buitenaf ingeslagen. Aan de voorzijde werd een ventilator geplaatst om het gas de woning uit te blazen. De brandweer verrichte nog meerdere metingen. Omstreeks drie uur waren de woning en de omgeving vrij van gas en konden bewoners weer naar de woningen. De bouwvakkers konden de renovatiewerkzaamheden voortzetten.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.