Pro College wint 'Lang leve de Liefde'-award

Fotograaf: Geert Timmer
20 februari 2018
Het Pro College aan de Dennenstraat is winnaar van de 'Lang Leve de Liefde'- award 2018. In de Week van de Liefde, van 12 tot 16 februari, zijn de winnaars bekend gemaakt. Vandaag reikte wethouder Bert Frings de prijs uit aan de school en haar leerlingen.
De 'Lang Leve de Liefde'-award wordt dit jaar voor de 3e keer uitgereikt door Soa Aids Nederland en Rutgers. De prijs gaat naar een school uit het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De winnende scholen laten zien dat zij op een duurzame manier werken aan seksuele en relationele vorming, seksuele weerbaarheid en seksuele diversiteit op school.

Sociaal emotionele ontwikkeling 

Met het winnen van deze landelijke prijs toont het Pro College zich een voorbeeld voor andere scholen. De school besteedt in alle leerjaren aandacht aan het thema relaties & seksualiteit, onder meer tijdens een eigen themaweek 'De Liefde'. Ieder jaar wordt voor deze week een nieuw programma samengesteld met eigentijdse interventies die passen bij de verschillende leerjaren. Door het jaar heen is er in de lessen 'Mens en Omgeving' veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen. Hierbij maakt de school gebruik van de lesmethode 'Leefstijl', aangevuld met interventies zoals 'Meidenvenijn', 'Girls Choice' of 'Boys R Us'.

Veilig schoolklimaat

Het Pro College zet nadrukkelijk in op een veilig schoolklimaat en de acceptatie van verschillen in lijf en gedrag. Voor leerlingen is het hierdoor veel vanzelfsprekender om vragen te stellen en open te zijn over seksualiteit. In het schooljaar 2017-2018 gaan verschillende vakgroepen samenwerken aan een doorlopende leerlijn Seksuele Vorming. Het Pro College werkt hiervoor intensief samen met de GGD en andere ketenpartners.


Dit bericht delen:

Advertenties