Stichting Mijn Liefste Wens

Van onze redactie
19 februari 2018
Stichting Mijn Liefste Wens realiseert voor de kinderafdelingen van de drie Nijmeegse ziekenhuizen al meer dan 13 jaar projecten die niet binnen de reguliere financiering van de ziekenhuizen passen.
Naast een aantal donaties van onder andere het Canisius College Nijmegen, het Coöperatiefonds van de Rabobank Nijmegen en een particulier, kwam de donatie van 100.000 euro van het bedrijf ittdesk uit Hoevelaken. Vandaag ontving voorzitter Theo Schippers uit handen van de directie van ittdesk, Cees en Bert van Maanen de cheque.

Interactieve speelwand

Hiermee wordt het mogelijk een aantal projecten voor zieke kinderen in de Nijmeegse ziekenhuizen te realiseren. Zo zal een groot deel van deze donatie worden gebruikt voor de aanschaf van een interactieve speelwand in het Amalia kinderziekenhuis van het Radboud UMC.

Het andere deel wordt bijgelegd bij een ander groot project in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis de zogenaamde Beweegtuin. In deze tuin kunnen de zieke kinderen frisse lucht opdoen en indien mogelijk spelen of bewegen.

Informatie

Onder het motto ‘een gezond kind heeft duizenden wensen, een ziek kind maar één…’ , werkt de Stichting MLW met haar projecten er naar toe om met het behandelend team het beter worden te ondersteunen, de angst bij deze kinderen te verminderen en hen afleiding en plezier te geven. Op de website van de stichting is meer informatie te vinden.


Dit bericht delen:

Advertenties