Bewoners Aldenhof met steunbetuigingen voor bus naar de provincie

Van onze redactie
19 februari 2018
Aanstaande woensdag vragen bewoners van de Aldenhof het provinciebestuur om de terugkeer van hun bus. Daarbij gaan ze meer dan 1100 steunbetuigingen en ansichtkaarten aanbieden aan de Gedeputeerde Connie Bieze, en zullen ze hun verhaal laten horen aan Statenleden tijdens een commissievergadering.
Sinds 10 december is de rechtstreekse bus uit Aldenhof via de wijk Hatert naar het centrum verdwenen. De pendelbusjes zijn vaak vol en rijden niet verder dan station Dukenburg. De bewoners en busreizigers vragen de Provincie om de terugkeer van een volwaardige buslijn rechtstreeks naar het centrum.

Uitspraak gemeenteraad

De buurtbewoners en busreizigers uit Aldenhof voelen zich gesteund door de 1100 ondersteuningen uit de buurt, maar ook door de uitspraak van de gemeenteraad. Op initiatief van de SP heeft de meerderheid van de gemeenteraad uitgesproken dat Aldenhof weer een fatsoenlijke busverbinding moet krijgen. Het is aan het provinciebestuur om met vervoerder Breng in gesprek te gaan over de dienstregeling.

Volle pendelbusjes 

Wil Been en Monique Vos zijn twee van de bewoners die in gaan spreken. 'Het is tijd dat de provincie hoort hoe het gaat met de bus in onze wijk. De pendelbusjes zitten vaak te vol, rijden door en laten ons dan een half uur wachten. Voor de ouderen is de bushalte van lijn 331 te ver lopen. Als deze situatie nog lang doorgaat, dan wil of kan straks niemand uit de Aldenhof meer met de bus.'

 


Dit bericht delen:

Advertenties