NEC helpt leerlingen boeken 'scoren'

Fotograaf: Geert Timmer
19 februari 2018
NEC en de bibliotheken in regio Nijmegen zijn vandaag het unieke leesproject voor basisscholen 'Scoor een boek!' gestart. Het project werd op basisschool Hidaya aan de Heiweg feestelijk afgetrapt.
Vanaf groep 5 en 6 lezen kinderen steeds minder, blijkt uit onderzoek. Door een idool als voorbeeld in te zetten en een spelelement toe te voegen hoopt men die trend te doorbreken. 

Hele nieuwe wereld

Bert Hogemans, directeur van Bibliotheek Gelderland Zuid: 'Met elk boek dat kinderen scoren, stappen ze weer in een hele nieuwe wereld. Van spannende avonturen tot onbekende culturen. Dat ongemerkt je taalniveau erop vooruit gaat is mooi meegenomen.' NEC-voetballer Ted van de Pavert over het project: 'Mooi om kinderen zo te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Bovendien helpt taalvaardigheid je verder in deze maatschappij.'

Doelpunt

Tijdens ‘Scoor een Boek!’ lezen kinderen acht weken lang zo veel mogelijk boeken in de klas, gestimuleerd door een video-oproep van Ted van de Pavert van NEC. Met elk gelezen boek scoren ze een ‘doelpunt’. Tijdens het project wisselen leerlingen hun favoriete boeken uit en staat leesplezier voorop. Ter afsluiting is er een feestelijke sportieve dag bij het voetbalstadion. Dit project wordt ingezet op diverse basisscholen om leesplezier te stimuleren en leerlingen leeskilometers te laten maken.


Dit bericht delen:

Advertenties