Bezoekerspaviljoen Green Capital op Kelfensbos geopend

Fotograaf: Hans de Groot
16 februari 2018
Wethouder Harriët Tiemens opende vanmiddag het bezoekerspaviljoen op het Kelfkensbosplein. Het paviljoen is een bijzondere ontwerp van de Vlaamse architect Chris Poulissen. Het tijdelijke bouwwerk voor European Green Capital 2018 is dagelijks open voor iedereen die informatie wil over Green Capital.

Het paviljoen heeft een krachtige uitstraling en is na een jaar eenvoudig te demonteren en elders her te gebruiken. De inrichting is volledig van hergebruikt materiaal en de buitenkant is gemaakt van boomstammen. Zonnepanelen zorgen voor de energievoorziening. Het paviljoen is ook het startpunt voor excursies door de stad. Vanaf vandaag zijn ook diverse Groene Routes beschikbaar.

Made in Nijmegen

Architect Chris Poulissen is in Nijmegen onder meer bekend van stadsbrug De Oversteek. Jordan Artisan, van Made in Nijmegen, stond samen met ambachtslieden en designers uit Nijmegen garant voor de circulaire inrichting. Het paviljoen is ook mogelijk gemaakt door een aantal ondernemers die het belang van duurzaamheid en innovatie onderstrepen.


Dit bericht delen:

Advertenties